σελιδες

8/11/08

σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι ένα βρώσιμο κυανο-πράσινο μικροφύκος. Αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές τις ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα οφείλεται σε μια πρωτεΐνη, την φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στη χλωροφύλλη. Η σπιρουλίνα περιέχει πρωτεΐνη λιπίδια, σάκχαρα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.
Η Σπιρουλίνα είναι το τρόφιμο με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η φρέσκια περιλαμβάνει περισσότερα από 100 συστατικά, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλο γνωστό φυτό ή βότανο.
Ο λόγος αυτός της επιτρέπει να αναγνωρίζεται παγκοσμίως σαν το σημαντικότερο διατροφικό συμπλήρωμα στον έλεγχο της ενέργειας και του βάρους. Περισσότερο από το 60-65% της αποτελείται από πρωτεΐνη και συστατικά αμινοξέα (απαραίτητα και μη απαραίτητα) και ένα άλλο 12-15 % άλλα συστατικά όπως Ασβέστιο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγνήσιο, σύμπλεγμα βιταμινών Β.

Περιέχει όλα τα απαραίτητα στον οργανισμό αμινοξέα.
Είναι μοναδική πηγή γ-Λινολενικό οξύ (μαζί με το μητρικό γάλα).
Ελαττώνει το συναίσθημα της υπερβολικής όρεξης.
Είναι φυσική πηγή Σιδήρου και B-Complex.
Περιέχει φυσικά θρεπτικά συστατικά & όχι συνθετικά
Δίνει ενέργεια σε όσους ελέγχουν το βάρος τους
Ρυθμίζει το pH του σώματος στο 7.32-7.45
Περιέχει ωμέγα 3 & 6 στο περιεχόμενο GLA
Ιδανική τροφή για ευπαθή άτομα όπως έγκυες ή ηλικιωμένοι
Ακόμη περιέχει σημαντικά αντιοξειδωτικά (όπως η φυκοκυανίνη που βρίσκεται μόνο σε αυτήν) που προστατεύουν τα κύτταρα. Ακόμη είναι το πλουσιότερο σε βιταμίνη Ε και β-καροτένια.

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αρκετές ασθένειες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί ή αντιμετωπιστεί καλύτερα αν η διατροφή μας περιείχε περισσότερα και καλύτερα θρεπτικά συστατικά, ικανά να την αντιμετωπίσουν.
Για το λόγο αυτό, όταν αποκαθιστούμε τις ελλείψεις αυτές, συνήθως τα συμπτώματα από διάφορες ασθένειες εξαφανίζονται. Σε αντίθετη περίπτωση, μειώνουμε την λειτουργική ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος με πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Τις περισσότερες φορές, θα προσπαθούμε να διορθώσουμε αργότερα το πρόβλημα λαμβάνοντας κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Η Σπιρουλίνα δεν είναι φάρμακο, αλλά όταν χρησιμοποιείται με μέτρο συμπληρωματικά με την τροφή μας, αντιμετωπίζει, αποτελεσματικά προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, αρκετοί επιστήμονες ασχολήθηκαν με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην υγεία μας και το απέδειξαν με σημαντικές εργασίες τους ανοίγοντας το δρόμο για την διαφορετική αντιμετώπιση των λειτουργικών τροφίμων από την ιατρική κοινότητα.
Η σπιρουλίνα λειτουργεί ταυτόχρονα σε 3 επίπεδα: 1. Καθαρισμός: Η σπιρουλίνα προωθεί τις διαδικασίες φυσικού καθαρισμού του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος. Αισθάνεστε πιο υγιείς και περισσότεροι εύθυμοι, ενώ ταυτόχρονα έχετε περισσότερη ενέργεια. 2. Αποκατάσταση: Η σπιρουλίνα αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και τονώνει το μεταβολισμό. Η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, ενώ ανακτάτε πολύ πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από άσκηση. 3. Τόνωση: Η σπιρουλίνα ενισχύει την αντοχή και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας τους σώματος. Αισθάνεστε πιο ισχυροί και είσαστε πιο ικανοί για να αντιμετωπίσετε τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails