σελιδες

16/10/10

Λούφα + 7



ΛΟΥΦΑ + 7 είναι η ιστορία της Ελλάδας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ως τις μέρες μας, σε 14 πρώτα και 40 δεύτερα, εικονογραφημένη με σκηνές από 8 ταινίες του Νίκου Περάκη

15/10/10

οι προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία!

Έγινε γνωστός από το πρώτο του κιόλας µυθιστόρηµα, µε τον τίτλο «Γενιά Χ» (1991).Ο 49χρονος καναδός συγγραφέας Ντάγκλας Κόουπλαντ κάνει τώρα µερικές προβλέψεις για την επόµενη δεκαετία. Αντιγράφουµε από την Τhe Globe and Μail.

1. Τα πράγµατα θα γίνουν χειρότερα. Ο ανελκυστήρας πηγαίνει µόνο προς τα κάτω. Το καλό είναι ότι σε κάποιο σηµείο θα σταµατήσει.

2.
Το µέλλον είναι απρόβλεπτο. Το µόνο σίγουρο είναι πως θα είναι αλλόκοτο. Και ο λόγος είναι πως πολλά πράγµατα αλλάζουν πολύ γρήγορα. 

3. Το µέλλον θα έλθει ό,τι κι αν κάνουµε εµείς. Η τεχνολογία µπορεί να µην υπαγορεύει κατ' ανάγκη το µέλλον, στο τέλος όµως αφήνει πάντα τη σφραγίδα της.

4. Μετακοµίστε στο Βανκούβερ, το Σαν Ντιέγκο, το Σάνον ή στο Λίβερπουλ. Στις δυτικές ακτές δεν θα αποφύγετε τα ακραία καιρικά φαινόµενα, αλλά τουλάχιστον δεν θα βράσετε ούτε θα παγώσετε.

5. Nα αισθάνεστε όλο και συχνότερα σαν το σκυλί που το έδεσαν σε ένα στύλο έξω από το µπακάλικο. Το σύνδροµο του χωρισµού θα γίνει η µόνιµη συναισθηµατική κατάστασή σας.

6.
Η µεσαία τάξη είναι σαν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία: πέθανε. Και δεν πρόκειται να αναστηθεί.

7. Τα ψώνια θα µοιάζουν µε την εµπειρία από ένα µεξικάνικο φαρµακείο. Εκεί, άµα θέλετε µια οδοντόβουρτσα, τη διαλέγετε από µια γυάλινη προθήκη και ο υπάλληλος τρέχει να σας τη φέρει. Δεν είναι πολύ αποτελεσµατικό, αλλά βοηθά στη µείωση της ανεργίας.

8.
Προσπαθήστε να µείνετε κοντά σε ένα σταθµό του Μετρό. Καθώς το πετρέλαιο τελειώνει, είναι µια ασφαλής λύση για τη µετακίνησή σας.

9.Τα προάστια δεν έχουν µέλλον. Η αυξηµένη εγκληµατικότητα θα τα κάνει ακατοίκητα.

10. Οπως δεν µπορείτε να γυρίσετε σε έναν πιο αργό υπολογιστή, έτσι δεν µπορείτε να γυρίσετε και σε ένα κατώτερο επίπεδο συνδεσιµότητας.

11. Οι γέροι δεν θα είναι πια άχρηστοι. Και αυτό, γιατί θα είναι λίγο νεώτεροι.

12.
Να περιµένετε λιγότερα. Μην παραιτηθείτε εντελώς. Απλώς, να περιµένετε λιγότερα.

13.
Απολαύστε το µαρούλι όσο είναι καιρός. Σε λίγο δεν θα το βρίσκετε.

14.
Ερχεται κάτι πιο έξυπνο από εµάς.

15.Εξασφαλίστε ότι θα έχετε κάποιον να σας αλλάζει την πάνα. 

16.Να ξέρετε ότι θα µετατραπείτε σε ένα νέφος δεδοµένων που θα περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη. 

17. Ισως να καείτε στην προσπάθεια να διαφυλάξετε την ατοµικότητά σας. Στη νέα τάξη, είστε µια τελίτσα. Δεν υπάρχει διαφυγή.

18. Η Αρκτική θα γίνει σαν την Ανταρκτική: ένας τόπος που θα ανήκει σε όλους και σε κανένα. 

19. Η Βόρεια Αµερική θα διαµελιστεί το ίδιο γρήγορα µε το Σύµφωνο της Βαρσοβίας. Το Κεµπέκ θα αποχωρήσει από τον Καναδά. Η Κούβα θα γίνει ένα Club Μed µε όπλα. Οι Πολιτείες του Μίσους θα συγκροτήσουν συµµαχία.

20.
Ολοι θα νιώθουν όπως εσείς. 
21. Η αίσθηση που έχετε για τον χρόνο θα συνεχίσει να κατακερµατίζεται. Τα χρόνια θα µοιάζουν µε ώρες. 

22. Θα είναι όλο και πιο εύκολο να εξηγείτε γιατί είστε αυτό που είστε. Αυτό που σήµερα αποκαλούµε «προσωπικότητα» θα εξηγείται µε βάση δοµικές και χηµικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

23. Θα εξακολουθούν να µας ενοχλούν οι άνθρωποι που κάνουν λογοπαίγνια, αλλά θα τους αντιµετωπίζουµε µε επιείκεια γιατί θα αποδειχθεί ότι δεν µπορούν από ιατρική άποψη να κάνουν διαφορετικά.

24. Τα όνειρα θα γίνουν καλύτερα. 

25. Το να είµαστε µόνοι θα είναι ευκολότερο.

26. Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αντιµετωπίζετε τη ζωή σας σαν να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στην πραγµατικότητα, η ζωή σας θα ισοδυναµεί µε πόσους φίλους έχετε online. 

27. Θα έχετε µεγαλύτερο λόγο για το πόσο µακρά ή βραχεία θέλετε να µοιάζει η ζωή σας. Η αντίληψη του χρόνου έχει να κάνει σε µεγάλο βαθµό µε την αλληλουχία των δραστηριοτήτων σας, την επικάλυψή τους και τα κενά που αφήνετε ανάµεσά τους.

28. Η απόλαυση από τη µουσική θα σπάσει όλους τους ηλικιακούς φραγµούς.

29. Θα νοσταλγήσετε τη δεκαετία του '90 περισσότερο απ' όσο πιστέψατε ποτέ.

30. Οι βλάκες που είναι στα πράγµατα θα δώσουν τη θέση τους σε ακόµη πιο βλάκες. Θα ζείτε σε έναν κόσµο χωρίς βασιλιάδες, µόνο πρίγκιπες, προς τους οποίους η πίστη σας θα έχει κλονιστεί.

31. Οι λέξεις που γεννά η τεχνολογία θα περνούν σε νέες σφαίρες, όπου θα υπακούουν σε διαφορετικούς γραµµατικούς κανόνες.

32. Οι άνθρωποι θα πάψουν να ενδιαφέρονται για το πώς τους βλέπουν οι άλλοι. Οι κατηγορίες στις οποίες µπορεί να ανήκει κανείς θα γίνουν απεριόριστες.

33.
Το να ξέρει κάποιος τα πάντα θα γίνει βαρετό.

34. Το ΙΚΕΑ θα αποτελεί ένα όλο και πιο πνευµατικό καταφύγιο. 

35. Το µέλλον της πολιτικής είναι η προσεκτική και αποτελεσµατική εµφύτευση στα µυαλά των ψηφοφόρων εικόνων που δεν θα είναι δυνατό να αφαιρεθούν.

36. Θα δαπανάτε πολύ χρόνο ψωνίζοντας online από το κελί της φυλακής σας. Αυτοί θα είναι οι δύο πόλοι της κοινωνίας: τα ψώνια και η φυλακή.

37. Η µετάβαση στη δουλειά θα είναι πλούσια σε προκλήσεις: λακκούβες, εποχικοί σωµατοφύλακες, τρελές κυρίες που σας βρίζουν, κλέφτες οργάνων, επιδειξιοµανείς και πολύς καθαρός αέρας.

38. Οι άνθρωποι που σνοµπάρουν τις νέες τεχνολογίες θα µοιάζουν µε τις χορτοφάγους έφηβες της δεκαετίας του '80 

39. Θα γίνουµε πιο πεζοί σε σχέση µε τα σώµατά µας 

40. Θα αποδεχθούµε την προφανή αλήθεια ότι εµείς τα προκαλέσαµε όλα αυτά.

14/10/10

"Το νησί" ένα μεγάλο λάθος


...Έτσι τώρα και με το «Νησί»: διέφθειρε με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και απέραντη, δημιουργική αγάπη, τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που σκλάβωσε από το πρώτο πλάνο. Τα πράγματα δε, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πολύ επικίνδυνη ιστορία. Τι θα γίνει αν, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε με αυτό το πανέμορφο «λάθος» πάρουμε αέρα και ζητάμε περισσότερα; Τι θα γίνει αν αρχίσουμε να απαιτούμε ένα «Νησί» στις Ειδήσεις, ένα άλλο «Νησί» στις μουσικές εκπομπές, ένα «Νησί» στις πολιτικές συζητήσεις; Τι θα απογίνουν όλα τα άλλα (και όλοι οι άλλοι), αν ξαφνικά ξέρουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν –και γίνονται- αλλιώς; Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε θριαμβευτικά, ακόμα και στην πιο δύσκολή μας ώρα; Τι θα γίνει αν συνεννοηθούμε μεταξύ μας ότι δεν μας ικανοποιεί τηλεοπτικά, τίποτα λιγότερο από ένα αντίστοιχο «Νησί» σε κάθε πρόγραμμα που επιλέγουμε να τιμήσουμε με τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουμε;


Δεν έπρεπε να μου το κάνουν εμένα αυτό. Εξορισμένη στη Τηλε-Σπιναλόγκα της βλαχογκλαμουριάς, είχα συμφιλιωθεί με την αρρώστια μου: Τόσο που σιγά σιγά έπειθα τον εαυτό μου ότι περνούσα και ωραία. Μιλάμε, είχα υποστεί την απόλυτη ασυλοποίηση. Και μου πετάς ρε Μέγκα μου, ένα βλέμμα του Μάϊνα κενό μπροστά στον ξεριζωμό της ζωής του (της ζωής όλων μας) και με στέλνεις, κανονικά, για βρούβες. Ωραία συμπεριφορά, ρε Στέλιο. Συγχαρητήρια. Να το πεις και στους άλλους, ακούς; Δεν θα σας συγχωρήσω ποτέ… Ούτε εγώ, ούτε άλλος κανένας, γι αυτές τις Δευτέρες: Γι αυτή την αχνή, παράλογη ελπίδα πώς, αφού υπάρχει και αναδύεται, έστω ένα «Νησί», δεν χάθηκαν όλα.
Ή τουλάχιστον, όχι ακόμα.  Ρίκα Βαγιάνη

Επενδύστε στην Ελλάδα!

 Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκτός απο αυτά που αναφέρονται παρακάτω:
 
1) Δήλωση έναρξης στην εφορία.
2) Εγγραφή και πληρωμή στο ΕΒΕΑ (θα το πληρώνετε μόνο μια φορά το χρόνο)
3) Εγγραφη και πληρωμή στον ΟΑΕΕ (θα το πληρώνετε μόνο μιά φορά το μήνα)
4) Βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν χρωστάτε (Ο επενδυτής του εξωτερικου?)
5) Βεβαίωση από το ΙΚΑ για το αν απασχολείται μόνιμο προσωπικό.
6) Πληρωμή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου
7) Καταστατικό θεωρημένο από το Πρωτοδικείο.
8) Μισθωτήριο συμβόλαιο της έδρας.
9) Δήλωση και πληρωμή φόρου υπεραξίας για τον προηγούμενο ενοικιαστή του ακινήτου που θα νοικιασετε!
10) Αποσπάσμα ποινικού μητρώου για να δούμε αν είσαι εγληματίας.
11) ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ θα πρέπει να κάνεις την πρώτη θεώρηση (τρύπημα) των βιβλίων και των στοιχείων σου.
12) Ειδικές άδειες όπου αυτό χρειάζεται (Αστυνομία, Πολεοδομία, Υπ.υγείας, Πυροσβεστική, δασική υπηρεσία, εφορία αρχαιοτήτων, και ο,τι άλλο έχει ο Θεός)
13) Εγγραφή στην υπηρεσία ΒΙΕΣ.

Αν τα καταφέρεις τότε θα έχεις να πληρώσεις μόνο φόρο εισοδήματος, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, φόρο υπεραξίας, δημοτικά τέλη, φόρο αναπροσαρμογής αινήτων, χαρτόσημο δανείων, χαρτόσημο ενοικίων, Φ.Π.Α., φόρο πολυτελείας, τέλη κυκλοφορίας, εισφορές ΟΓΑ, τέλη ΕΡΤ, φόρο συγκεντρωσης κεφαλαίου, διάφορους ειδικούς φόρους (καύσιμα κλπ), πράσινα τέλη, γαλάζια διόδια, κίτρινο αγγελιόσημο, κόκκινες καταλήψεις, ειδικό τέλος (μαύρο) ευημερίας εφοριακών και λοιπών δημόσιων λειτουργών.

ΝΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
EΛΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Υ.Γ. Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, στο τέλος του χρόνου εχεις για BONUS μία έκτακτη εισφορά για να μεγαλώσεις την απόλαυση σου.  Για τους πλέον απαιτητικούς υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον πληρωμής με την ένταξη στις περαιώσεις.

10/10/10

το κούρεμα

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για κούρεμα. Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό του και ο κουρέας απάντησε, "δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε να τον περιμένει μια
κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.

Σε λίγο ένας φούρναρης μπήκε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει, ο κουρέας και πάλι απάντησε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο φούρναρης ήταν ευτυχής και έφυγε από το κατάστημα. Το πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, στην πόρτα του υπήρχε μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τσουρέκια.

Στη συνέχεια, ένας βουλευτής ήρθε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει το λογαριασμό του, ο κουρέας και πάλι απάντησε, "δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο βουλευτής ήταν πολύ χαρούμενος και έφυγε από το κατάστημα. Το επόμενο πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, υπήρχαν μια ντουζίνα βουλευτές που περίμεναν στην ουρά για ένα δωρεάν κούρεμα.

Και αυτό, φίλοι μου, καταδεικνύει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ των πολιτών της χώρας μας και των πολιτικών που την κυβερνούν.

Οι πολιτικοί όπως και οι πάνες πρέπει να αλλάζουν συχνά, και για τον ίδιο ακριβώς λόγο!
Related Posts with Thumbnails