σελιδες

17/7/11

πρώτα σ' αυτόν να στραφείς και μετά εναντίον του πολιτεύματος

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

(...) Κανένας από όσους κάνουν σαφάρι βουλευτών δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει την έκθεση για τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση. Όπου δεν έχει αλλάξει τίποτα, το σύστημα κινείται μόνο με λάδωμα, κανένας δεν φοβάται να απλώσει το χέρι, οι απαιτήσεις γίνονται όλο και μεγαλύτερες. 

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ζούμε σε μια χώρα όπου η παραοικονομία είναι στο 40% και προσεγγίζει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αρκούσε να φορολογηθεί αυτού του είδους η δραστηριότητα και το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Ας πληρώναμε όλοι τους φόρους μας και μετά ας είχαμε απέναντι τους εθνικούς εχθρούς, τις τράπεζες που θέλουν να αφανίσουν τον ελληνισμό, τη σιωνιστική συνωμοσία των οίκων αξιολόγησης. Ας είχαμε και τον 666, που λέει ο Άγιος Πειραιώς. Αρκεί να πληρώναμε όλοι φόρους.  

Δεν το κάνουμε. Είμαστε διεφθαρμένοι στον δημόσιο βίο μας από τη βάση ως την κορυφή της πυραμίδας. Συμπεριφερόμαστε στο κράτος λες και είναι ξένο, αρνούμενοι να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, ζητώντας όμως εκείνο να τακτοποιεί τις δικές του. 

Και σου τα είπα όλα αυτά για να καταλήξω σε ένα τραγικό συμπέρασμα. Αν θέλεις σώνει και καλά να γίνεις βίαιος, τότε μη σηκώνεις το χέρι, σε γροθιά ή σε μούντζα, προς τη Βουλή.Σήκωσέ το πρώτα προς τον διπλανό σου που σου ζητάει φακελάκι, δεν πληρώνει εφορία, χτίζει αυθαίρετο, μπαίνει στον λεωφορειόδρομο, πετάει μπάζα στην παραλία, λάδωσε για να πάρει δίπλωμα, έβαλε μέσο για να διοριστεί, ζήτησε ρουσφέτι για να πάρει το παιδί του καλή μετάθεση, πείραξε τα τιμολόγια για την επιδότηση, κλέβει στο ζύγι, έχτισε τον ημιυπαίθριο, έσπρωξε φιλοδώρημα για να περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο, αρνείται να ρυθμίσει τα καυσαέρια, σβήνει τα τσιγάρα του στην άμμο της παραλίας, έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, έφτιαξε υπεράκτια εταιρεία για να μη φορολογηθεί, έβαλε τον παπά του να του υπογράψει δωρεά που δεν έγινε ποτέ, έπιασε τη δασκάλα για να βάλει καλό βαθμό στο παιδί του.  

Πρώτα σ' αυτόν να στραφείς και μετά εναντίον του πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails