σελιδες

28/3/08

Ferenc Cakó -Vivaldi Four Seasons Spring sand animation film



καλώς την...

Ο όρος sand animation χρησιμοποιείται για να περιγράψει δύο διαφορετικές διαδικασίες: μια μορφή performance art και μια τεχνοτροπία animation. Στην πρώτη περίπτωση, ο καλλιτέχνης δημιουργεί μια σειρά εικόνων απλώνοντας άμμο πάνω σε μια επιφάνεια και δημιουργώντας εικόνας σχεδιάζοντας γραμμές και μορφές με τα χέρια του. Για να αυξήσει την ορατότητα και να προσθέσει επιπλέον δραματικότητα, ο performer χρησιμοποιεί συχνά έναν προτζέκτορα. Στη δεύτερη περίπτωση ο animator δημιουργεί κάθε καρέ του animation του σχηματίζοντας εικόνες μετακινώντας άμμο πάνω σ' ένα κομμάτι γυαλί, που φωτίζεται από μπροστά ή από πίσω.

Ο Ούγγρος Ferenc Cakó είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς performance artists που χρησιμοποιούν αυτό το μέσο και έχει κερδίσει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένων αυτών για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και στο Φεστιβάλ των Κανών.

Περισσότερα για τη δουλειά του Ferenc Cakó μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.cakostudio.hu/ (Aπό http://www.lifo.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails